0

Direksiyon dersi, sürüş güvenliği, yolcu güvenliği

Direksiyon dersi, sürüş güvenliği, yolcu güvenliği

Yolcu Güvenliği  Karayolunda ve bir otomobil içinde yolculuk genellikle keyifli bir zaman dilimidir. Pek çoğumuz yolculuk etmeyi, gezmeyi çok severiz. Böyle bir yolculuğun güven içinde devam etmesi öncelikle sürücünün sorumluluğundadır. Ancak, aynı araçtaki yolculara düşen bazı sorumluluklar da vardır. Bunlar sürücünün işini kolaylaştırır ve güvenliği arttırır.  Her yıl kazalarda emniyet kemeri takmadığı için binlerce kişi yaşamını yitirmekte ve bir çok kişi de yaralanmaktadır. Bu ölüm ve yaralanma olayları emniyet kemerinin doğru biçimde kullanılması halinde önlenebilir.

EMNİYET KEMERLERİ VE ÇOCUK EMNİYET GEREÇLERİ 

Emniyet kemerleri kaza sırasında yaşam kurtarmakta ve yaralanma vakalarını azaltmaktadır. Bir kaza sırasında emniyet kemerleri sürücü ve diğer yolcuların araba içinde yerinden ya da arabadan dışarı fırlamalarını önler. Emniyet kemerleri ayrıca, yolcuların diğer yolculara çarpmasını da engellemektedir. Bir kaza sırasında, emniyet kemerleri vücudun hızla hareket etmesini önler ve çarpışmanın yarattığı kuvvetleri vücudun daha güçlü bölümlerine yükler. Bir kaza sırasında emniyet kemeri takmamanız durumunda, yaşamınızı yitirme ya da ağır yaralanma olasılığınız daha yüksektir.



EMNİYET KEMERLERİNİN TAKILMASINDAN SÜRÜCÜLER SORUMLUDUR

Tüm yolcuların emniyet kemerlerini doğru bir şekilde takmalarından ve çocukların onaylı emniyet koltuklarına oturtulmalarından sürücüler sorumludur. Emniyet kemerini takmayan ya da mevcut olması halinde, yolcuların takmasını sağlamayan sürücüler için para cezaları ve ceza puanları uygulamaları vardır.

Varolan emniyet kemerlerini takmayan yolcular da para cezasına çarptırılacaktır.

ÇOCUK GÜVENLİK GEREÇLERİ

Çocukların onaylı emniyet kemeri ya da gereci kullanmaları yasal gerekliliktir.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 150. maddesinde yapılan değişiklikle, boyu 135 santimetreden, kilosu 36 kilogramdan az çocuklar, “çocuk oto güvenlik koltuğu”nda yolculuk etmek zorunluluğundadır.

Çocuk emniyet gereçleri mükemmel bir koruma sağlar:

Onaylı bir çocuk emniyet gerecini her zaman üretici firmanın talimatlarına tam uyarak kullanınız.

Emniyet kemerini hiçbir zaman çocuk kucağınızdayken ikinizi de kapsayacak şekilde kullanmayınız. Çocuk, sert bir fren yapıldığında bile kolaylıkla yetişkin tarafından ezilebilir.

Çocuğunuzu kucağınızda tutmayınız. Bir kaza sırasında çocuk ezilebilir, araç içinde ya da dışına fırlayabilir.

Çocuklar kilo ve yaşlarına uygun gereçlerde oturtulmalıdır. Üretici firmanın talimatlarına bakınız.

Çocuklara emniyet kemeri takılmasına öncelik verilmelidir.

Yolcular için hava yastıkları olan bir araçta, hava yastığı çocuğun ağır yaralanmasına yol açabileceğinden, çocuk emniyet gereci (yükseltici yastık dahil) ön koltukta kullanılmamalıdır.

ÇOCUKLAR İÇİN STANDART EMNİYET KEMERLERİ

Çocukların yolcu hava yastığı olan bir araçta ön koltukta oturmaları gerektiğinde, emniyet kemerinin doğru takılmasını ve koltuğun arkaya doğru en uzak pozisyonda olacak şekilde ayarlanmasını sağlayınız. Bu pozisyon çocuğu hava yastığından uzakta tutar.

Çocuğa, araç hareket halindeyken ileri doğru uzanmamasını söyleyiniz.

Yolcu hava yastığı olan bir araçta ön koltukta hiçbir zaman yükseltici yastıklar kullanmayınız. Yalnızca kucağı sararak takılan emniyet kemerleriyle kullanılan yükseltici yastıklarda çocuk emniyet bağı olmalıdır. Yükselticiyi hiçbir zaman yalnızca kucak emniyet kemeri ile birlikte kullanmayınız.

NE TÜR ÇOCUK EMNİYET GERECİ KULLANILACAK

Onaylı çocuk emniyet gereçlerinde TSE etiketi bulunmaktadır. Çocuk emniyet gereçleri, farklı boy ve ağırlıkta çocukların kullanımına uygun olarak çeşitli tiplerde üretilmektedir. 32kg ve/veya 10 yaşına kadar olan çocuklar için emniyet gereçleri bulunmaktadır. Tüm çocuk emniyet gereçleri araca, üretici firmanın talimatları doğrultusunda profesyonelce takılmalıdır.

YOLCULARIN ETKİSİ

Yolcular, tehlikelerin ve riskli durumların belirlenmesinde size yardımcı olarak araç içinde olumlu bir etki yaratabilirler. CD’leri değiştirebilir ya da yeni bir bölgede seyahat ettiğinizde yol gösterici rolü üstlenebilirler.

Ancak, araçta iki ya da daha fazla yolcunun bulunmasının olumsuz etkisi olabilir ve bu durum araç kullanmanızı etkileyebilir. Yolcuların sesleri ve davranışları dikkatinizi dağıtabilir. Bazı yolcular, sizi hız yapma ya da trafik kurallarını çiğneme gibi riskler almaya teşvik edebilir ve size riski fazla olan davranışlarda bulunma konusunda baskı yapabilirler.

Güvenli bir şekilde araç kullanmak ve trafik kurallarına uymak sizin sorumluluğunuzdur. Bu, kontrolü elden bırakmamak için, yolcu sayısını kısıtlama anlamına gelebilir.

Ayrıca, yolcularla seyahat sırasındaki beklentileriniz konusunda da konuşabilirsiniz.

FAZLA YOLCU ALMAK TEHLİKELİDİR

Arabanızda çok fazla kişi, örneğin yerde veya başkalarının kucağında oturan kişiler bulundurmak, yasa dışı ve tehlikelidir. Tüm yolcular oturuyor ve emniyet kemeri ya da başka bir emniyet gereci takıyor olmalıdır. Öğrenci servislerinde, emniyet kemeri takmayanların veya çocuk emniyet gereçleri kullanmayanların servis taşımacılığı yapmasına izin verilmez.

ARACIN İÇİNDE OTURMA

Yön değiştirmek, durmak ya da yavaşlamak için elle işaret veren sürücünün dışında, hiçbir yolcu
vücudunun herhangi bir bölümü aracın pencere ya da kapısından dışarı sarkacak şekilde seyahat etmemelidir.

Sürücü, aracın üzerinde ya da vücudunun herhangi bir bölümünü aracın dışına çıkarmış olan bir yolcu ile seyahat etmemelidir.

DİREKSİYON DERSİ YORUMLARI..

  • direksiyon eğitimini facebook paylaş
  • direksiyon dersini twitter paylaş
  • özel direksiyon dersi paylaş

YORUM YAPIN..

  • *
  • *
  • *

Sürüş seviyem; Deneyimsiz

TYRO Latince acemi anlamına gelmektedir. Tyro plus direksiyon dersi ile daha önce hiç sürüş deneyimi olmayan öğrenciler hedeflenir. Bu nedenle kendilerine bütün temel sürüş becerilerinin öğretilmesi gerekir. Tyro plus direksiyon eğitimi, usta sürücü eğitmeni ekseninde, birebir öğrenci odaklı 7 gün 35 saatlik bir eğitimden oluşmaktadır. Bu gurupta olup, direksiyon dersi...

Sürüş seviyem; Çok az sürüş deneyimi olmuş acemi

Bu direksiyon eğitimi, sürüş kariyerlerine başlamaya hazır olan TYRO (acemi) öğrencilere yöneliktir. Bu öğrenciler temel sürüş becerilerini öğrenmeye ve algılamaya henüz başlamış ve sözgelimi bir öğretmen ya da aile bireyi ile direksiyon hakimiyeti, debriyaj kavrama pozisyonu , fren ve durma konularında yaklaşık 5 saat pratik yapmış kişilerdir. Bu seviyedeki öğrenci...

Sürüş seviyem;Biraz sürüş deneyimi olmuş acemi üstü

Novice öğrencisi (bu bağlamda direksiyon eğitimi verilecek öğrenci), daha önce bir öğretmenle birlikte yaklaşık 5-10 saat sürüş eğitimi almış kişidir.Novice direksiyon eğitimi, usta sürücü eğitmeni ekseninde, birebir öğrenci odaklı 5 gün 25 saatlik bir özel direksiyon eğitiminden oluşmaktadır. Bu gurupta olup, özel direksiyon dersi almak isteyenler,5 gün-25 saatlik teorik ve...

Sürüş seviyem; Orta seviyede sürüş deneyimi olmuş, acemi

Intermediate özel direksiyon dersi öğrencisi daha önce 10-15 saat sürüş dersi almış kişilerdir.Intermediate direksiyon dersi, usta sürücü eğitmeni ekseninde, birebir öğrenci odaklı 5 gün 20 saatlik bir direksiyon eğitiminden oluşmaktadır.Bu gurupta olup, direksiyon dersi almak isteyenler, 5 gün-20 saatlik teorik ve pratik direksiyon dersi uygulaması ile ihtiyaçları olan tüm sürüş...

Sürüş seviyem; Sürüş deneyimli ama acemi

Experienced (Deneyimli) direksiyon eğitimi daha önce yaklaşık 20 saat sürüş dersi almış öğrencilere yöneliktir. Deneyimli öğrenciler şimdiye dek orta dereceli trafikte araba kullanmış ve doğru karar vermeyi gerektiren durumlarla karşı karşıya kalmış kişilerdir. Öğrenciler birkaç kez tatbik edilmiş manevralarla iyi araç kontrolü sağlamaktadır. Trafik ışıkları, tehlike algıları ve trafik işaretleri...

Sürüş seviyem; Trafiğe çıkma korkuları olanlar

İleri seviyedeki öğrenciler daha önce yaklaşık 25 saatlik sürüş dersi almıştır.İleri seviye özel direksiyon eğitimi öğrencileri iyi araç kontrolü sağlayan ve orta dereceli trafikte sorunsuzca araç kullanmış kişilerdir. Kimin öncelik sahibi olduğu konusunda önceden plan yapar ve bağımsız karar verme becerisi gelişmiştir. Manevralar konusunda hayli pratik yapmıştır. Trafik işaretleri, trafik...

Kartal otomatik vites direksiyon dersi-TSBM

Kartal otomatik vites direksiyon dersi-TSBM

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak iki pedallı, yani otomatik vitesli bir araçla ders alma imkanı kurumuzda mevcuttur. Otomatik vitesli bir araçla direksiyon dersi alma talebiniz ile birlikte, sürüş eğitmenlerimiz size en kısa zamanda bir sürüş dersi programı dahilinde, kademeli olarak tecrübe etmeniz gereken bütün otomatik araç sürüş becerilerini tatbik etme olanağı sağlayacak,...
17 Oca, 2015 kategori: MAKALELER
Özel direksiyon dersi

Özel direksiyon dersi

Temel sürüş becerileri merkezi olarak özel direksiyon dersleriyle; Yeni sürücülere öğrenme sürecinde, usta direksiyon eğitmenlerimiz eşliğinde, etkili direksiyon eğitimi yöntem-leriyle, daha fazla sürüş deneyimi kazanmalarına, sürüş becerileri edinmelerine ve daha güvenli sürücüler haline gelmelerine yar-dımcı olmayı amaçlamaktayız. Direksiyon dersleri sayesinde; Güvenli araç kullanma beceri-lerinin yanı sıra, trafik kurallarına ilişkin pratik bilgilerde edineceksiniz. Trafik kuralları karayollarında trafik akışının güvenli ve hızlı olmasının temelini...
Direksiyon dersi Bakırköy otomatik vites

Direksiyon dersi Bakırköy otomatik vites

Sürücü belgenizi yeni almış, tecrübesiz bir sürücü ya da yakın çevrenizde araç kullanan kişileri model alarak kendinize göre bir sürüş modeli geliştirmiş bir sürücü olabilirsiniz. Ancak sürücü belgenizi almanıza aracı olan eğitim kurumunun vermiş olduğu sürücü eğitiminin yeterliliği konusu, model almış olduğunuz kişilerin sürüş becerileri ve sürücü tutumları konusunda ne derece doğru ya da olumlu...

DİREKSİYON DERSİ TV ARAMA

DİREKSİYON DERSİ TV PANO

  • direksiyon dersleri
  • özel direksiyon dersleri
  • bayan hocadan direksiyon dersleri
  • otomatik vites direksiyon dersleri
  • direksiyon kursu istanbul

SÜRÜŞ DERSİ GENEL

  • trafik bilgisi dersler

  • cevre bilgisi ders notları

  • temel ilkyardım bilgisi

  • temel motor bilgisi

  • direksiyon dersi, güvenli sürüş ipuçları

  • baya sürücüler için kişisel güvenlik

  • hayat kurtaran trafik kuralları

  • kaza yerinde ilk yardım uygulaması kaza anaında alınması gereken tedbirler

  • trafikte tehlike algısı

  • sürüş sitresi agresif sürüş olumlu sürücü

  • direksiyon dersi, sürüş ergonomisi

  • ecodrive ekonomik sürüs ipuclari

  • bayan direksiyon eğitmeni bayan direksiyon hocası

  • direksiyon dersi tv

  • motorlu taşıtlar sürücü adayı sınavları

  • güncel trafik cezaları

DİREKSİYON DERSİ TV VİDEOLAR

DİREKSİYON DERSİ HİZMET BÖLG.

İSTANBUL

ADANA

KAYSERİ

EDİRNE

AYDIN

ANKARA

İZMİT

KONYA

SAKARYA

MUĞLA

İZMİR

MERSİN

MALATYA

TOKAT

GAZİANTEP

BURSA

ESKİŞEHİR

BALIKESİR

SİVAS

KIRIKKALE

ANTALYA

SAMSUN

TEKİRDAĞ

TRABZON

YOZGAT

TSBM’ de EĞİTMEN OLMAK