Sürücü belgenizi yeni almış, tecrübesiz bir sürücü ya da yakın çevrenizde araç kullanan kişileri model alarak kendinize göre bir sürüş modeli geliştirmiş bir sürücü olabilirsiniz. Ancak sürücü belgenizi almanıza aracı olan eğitim kurumunun vermiş olduğu sürücü eğitiminin yeterliliği konusu, model almış olduğunuz kişilerin sürüş becerileri ve sürücü tutumları konusunda ne derece doğru ya da olumlu olduklarını düşünebilirsiniz.
Ne yapabilirim, doğru sürüş becerileri ve olumlu sürücü davranışları boyutunda kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunu, kendinize hiç sordunuz mu?
Profesyonel ve ehil direksiyon eğitmenleri eşliğinde, sürüşün güvenli yönlerini tecrübe etmek, abartılı bir özgüven içerisinde değil, sınırlı bir özgüven içerisinde, net kararlar vererek, sürüş becerilerinizi sergilemek, olumlu sürüş tutumlarınızı, diğer yol kullanıcılarına yansıtarak, trafik ortamı içerisinde üstlenmiş olduğunuz riskleri en asgariye indirmek suretiyle, güvenli bir şekilde araç kullanmak;
SİZCE ÖZLENEN VE ÖNEMLİ BİR HUSUS DEĞİL Mİ?
Sürücü belgemi yeni aldım, fakat almış olduğum sürüş eğitimim yetersiz diye düşünüyorsanız!
Sürücü belgeniz var ancak hiç sürüş deneyimi yaşamamış ya da arzu etseniz de bu fırsat size sunulmamış ise!
Geçmişte sürüş deneyiminiz olduğu halde, size yabancı gibi gözüken trafik ortamında, yaşamış olduğunuz olumsuzluklar nedeniyle, önünüzde bulunan psikolojik eşiği atlama cesaretini kendinizde bulamıyorsanız!
Bugüne kadar gereksinim duymadığınız, çevrenizdeki; eş, dost, akraba v.b gibi, araç kullanan kişiler vasıtasıyla ihtiyaçlarınızı giderdiğiniz halde, artık araba kullanmanın günlük hayatın bir parçası olduğunu düşünüyorsanız!
Başkalarına bağımlı olmadan hayatın daha kolay ve daha keyifli olmasını istiyorsanız!
Kariyerinizle alakalı yakalamış olduğunuz fırsat, araç kullanamama gibi basit bir durum sebebiyle elinizden uçup gidecek gibiyse!
Yapamam, beceremem araba kullanamam gibi bir özgüven eksikliği durumunu kendinizde görüyorsanız!
Direksiyon derslerini gereksiz görmüyor, aksine sürücülük kariyeriniz için önemli bir aşama olduğunu düşünüyorsanız!
ÖYLEYSE DOĞRU YERDESİNİZ!
Temel Sürüş Becerileri Merkezi olarak; tecrübeli, pozitif ve haiz usta direksiyon hocaları eşliğinde, profesyonel, teknik ve keyifli direksiyon dersi yöntemleriyle, sürüş becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacağız.
Sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak, mükemmel ve kaliteli bir hizmet sunmak için buradayız.
Araba kullanmak; dikkatli olmayı ve bir çok organımızın uyum içerisinde, eşgüdümlü birlikteliğini gerektiren, dikkatsizlik ve uyumsuzluk durumunda ise yüksek risk içeren eylemler bütünüdür. Bu eylemler, sürüş deneyimi ile pekiştirilir ve kesinlikle unutulmaz. Ancak sürücünün yaşına bağlı olarak reflekslerin zayıflaması, sürüş dinamiğini de zayıflatır. Sürücüler trafik ortamı içerisinde sürüş eylemini gerçekleştirirken, ileri seviyede gözlem, tehlikeleri algılama, öngörme, karar verme vb gibi risk içeren sürüş olgularını doğal olarak uygular ve araçlarını bu olguların sonuçlarına göre konumlandırırlar.
Otomatik vitesli bir araç, sürüş eyleminin, bedensel uygulamaları içerisinde bulunan vites değiştirme, debriyaj kullanımı gibi kısmen zahmet gerektiren eylemleri ortadan kaldırır. Odaklanma ve direksiyon hâkimiyeti konusunda size daha çok zaman bırakır. Uzun yolculuklarda ya da yoğun dur-kalk trafiğinin olduğu kısa şehir gezintilerinde sürüşünüzü daha konforlu ve güvenli kılar.
Sürücüler otomatik vitesli bir araç tercih edip güvende kalmak istiyorlar. Ancak otomatik vitesli bir arabayı, manüel vitesli bir araba ile mukayese ederek önemli farklılıklar olduğunu düşünüp bu tercihlerinden vazgeçebiliyorlar. Şunu bilmelisiniz ki otomatik vitesli arabalarda kullanılan pahalı ve kaliteli sistemler oldukça karmaşık olsa bile, sizi tehlikelerden uzak tutacak, trafik ortamında dikkat ve becerinizi artıracaktır!
OTOMATİK VİTES NEDİR?
OTOMATİK VİTES GENEL SÜRÜŞ ÖNERİLERİ.
OTOMATİK VİTESLİ BİR ARACI SAĞ AYAK YADA İKİ AYAK İLE KULLANMA.
OTOMATİK VİTESLİ ARAÇTA GÜVENLİK İÇİN “P” Mİ “N” Mİ (PARK-NÖTR).
OTOMATİK VİTES Mİ ? DÜZ (MANÜEL) VİTES Mİ?
OTOMATİK VİTES NASIL KULLANILIR.
OTOMATİK VİTES ÇEŞİTLERİ.
NEDEN OTOMATİK VİTES TERCİH ETMELİSİNİZ?
(TSBM’nin), Temel Sürüş Becerileri Merkezi Sürüş eğitmenlerimizin, Otomatik vites direksiyon dersi konusunda uygulamış olduğu ders programı, sırasıyla kısa başlıklar altında belirtilmiştir.
Temel Kontrol becerileri
Sürüşe hazırlık, araca hareket verme yöntemleri.
Vites değiştirme becerileri, teorik pratik uygulama.
Direksiyon hakimiyeti, direksiyon becerileri.
Sürüş koordinasyonu, hareket etme, uyum, eşgüdüm.
Fren kontrolü, acil durma, mesafe tahmini.
Temel yol becerileri
Karar verme, risk alıştırması, konsantrasyon becerileri.
Çok yönlü kavşaklar, kavşaklarda öncelik, geçiş hakkı.
Tali yoldan ana yollara katılma, yoğun trafiğe adapte.
Dönel kavşaklar.
Yaya geçitleri, Trafik lambaları.
Temel trafik becerileri
Tehlike algısı, defansif sürüş.
Ana yollar, çift yönlü ana yollar.
Şehir içi sürüş, şehir trafiğine adapte.
Kademeli sürüş geliştirme, güvenli ve eko sürüş.
Sürüş eğitiminde kazanımların analizi, geribildirim.
Temel manevra becerileri
Geri manevra, araçla düz bir çizgide geri gitme.
Sola manevra, sola yön değiştirme nasıl yapılır?
Sağa manevra, sağa yön değiştirme nasıl yapılır?
Bir yolda ters istikamete dönme, U dönüşü nasıl yapılır?
Park etme teknikleri, paralel park.
|
BAY VE BAYAN PROFESYONEL DİREKSİYON EĞİTMENLERİMİZLE, OTOMATİK VİTESLİ |
ÜCRETLERİMİZ LOKASYONLARA VE OTOMATİK & MANÜEL TERCİHİNİZE GÖRE DEĞİŞİKLİK ARZ ETMEKTEDİR
FİYATLARIMIZ KONUSUNDA TELEFONLA İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ
|
BİR SEANS 2 DİREKSİYON DERS SAATİ UYGULAMSINDAN OLUŞUR
|
Harcanan zaman + emek + yakıt + araç deformasyonu + vergi + iletişim giderleri + servis ve kasko = ÖZEL DİREKSİYON DERSİ.
Öğrenmek algılamak kişiden kişiye değişmektedir. Kimi öğrencilerimiz kısa sürede sürüş becerileri konusunda belirli bir konuma gelirken, kimi öğrencilerimiz için bu süre daha da uzamaktadır. “8-10 saat gibi kısa bir sürede sürüş becerilerinin gelişmesi mümkün değildir. Bu ticari bir söylemdir” Ayrıca direksiyon derslerinizin teoriden ziyade pratik sürüş uygulamaları ile geçmesi gerekir. Trafik ortamı içerisinde öğrencinin edindiği bütün davranış modelleri kendisi için kalıcı bir tecrübedir. Psikomotor becerileri geliştirme olarak adlandırılan bu sistem sayesinde edinilen tecrübeler kalıcı bir hal alır, sürüş pratikleriyle daha da gelişir.
Özel direksiyon eğitmeni elbette vermiş olduğu sürüş eğitiminin bedelini alacaktır. Neticede bu işi yapmakta ve bu işten kazanç sağlamaktadır. Belirlenen fiyatlar altına inmek, dürüstlük ötesine geçmek demektir. Bahsedilen eğitim kriterleri dâhilinde cüz-i miktarda olan kazancı artırmak için zamana oynamak, pratikten çok teori ile zaman geçirmek. TEMEL SÜRÜŞ BECERİLERİ MERKEZİ eğitmenlerinin etik ve profesyonellik değerlerine kesinlikle uymaz.
NEDEN DİREKSİYON DERSİ?
DİREKSİYON DERSİ ALMANIN FAYDALARI.
DİREKSİYON DERSİ KAZANIMLARI.
DİREKSİYON DERSİ UYGULAMA PROGRAMI.
KAZALARI ÖNLEMEDE DİREKSİYON DERSLERİNİN ÖNEMİ.
DİREKSİYON DERSİ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ.
BEYLER EŞLERİNE SÜRÜŞ KONUSUNDA NASIL YARDIMCI OLABİLİR!
DİREKSİYON DERSİ SEANS ÜCRETLERİ.
Yolcu Güvenliği Karayolunda ve bir otomobil içinde yolculuk genellikle keyifli bir zaman dilimidir. Pek çoğumuz yolculuk etmeyi, gezmeyi çok severiz. Böyle bir yolculuğun güven içinde devam etmesi öncelikle sürücünün sorumluluğundadır. Ancak, aynı araçtaki yolculara düşen bazı sorumluluklar da vardır. Bunlar sürücünün işini kolaylaştırır ve güvenliği arttırır. Her yıl kazalarda emniyet...
Türkiye karayollarını kullanan araç ve motosiklet, bisiklet sürücüleri ya da yayaların yolu başkalarıyla paylaşma sorumluluğu vardır. Yolu kullanan diğer kişilerin ihtiyaçlarına saygı göstererek yollarımızın herkes için daha güvenli olmasına yardımcı olabilirsiniz. Yolu kullanan kişiler olarak başkalarını düşünmemiz ve hepimizin hata yapabileceğini bilmemiz gerekir. Birinin sizi ürküten ya da rahatsız eden...
Gördüğünüz ve Göremediğiniz Tehlikeler İçin Yolu Taramak İleri Sürüş Tekniklerinde yaygın olan tarama, önünüzdeki yola bakma yöntemidir. Basit olarak tarama, sürekli olarak bir tehlike durumunu aramak suretiyle, önünüzdeki yolu bütün olarak gözlerinizle incelemeniz anlamına gelir. Gözleriniz tek bir alana odaklanmamalıdır. Yakınınızda olan ve görebildiğiniz şeylerden, en uzak noktadakilere (çapraz görüş)...
Sürüş esnasında tüm sürücüler ve diğer yol kullanıcıları için aracın doğru konumlandırılması hayati önem arz etmektedir. Araç konumlandırma, gereklilik durumunda şerit değiştirme, yol verme, yolun genişlik ya da darlık pozisyonuna göre içe ya da dışa açılma, manevra yapılacak yöne yaklaşma, hızı azaltma, hızlanma, takip mesafesini koruma, gerekirse durma vb. gibi...